会员:shitizuohao123  等级:  点击:  2013-5-5

Ⅰ.语言知识应用(共两节;满分45分)

第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

One famous artist Sheikh went back to his hometown. He hadn't seen one of his friends for many years, who was a __1__and needy man. When Sheikh asked about him, he was told by people that the man he was asking about was a rich man and no longer poor. Sheikh__2__to pay a visit to his friend.

While talking with his friend, Sheikh asked him the__3__for the change in his situation. The man replied that he had been so poor that he was forced to__4__some properties(财产)that belonged to him, like furniture(家具). By selling these things, he had collected some money enough to start a__5__with.

As he was on his way back to his house with the__6__, he saw a poor lady__7__by the road. The man asked the lady the reason, and she__8__that her husband died and her children were hungry. Hearing this, the man felt__9__for her, and on seeing that she__10__the money more than himself, he gave all the money to her. He__11__home and spent the night sad and__12__for his family.

The next morning, surprisingly he was summoned(召唤) to the house of a rich man. He was told by the rich man that he had six thousand bags of__13__which he wanted to sell quickly and the man could buy it at a__14__price on loan(借用) from him. The poor man did so and sold the rice__15__. He took some more bags several days later and in this way he was able to make much more money. Soon he became rich.

1.A.clever B.rich C.lazy D.poor

2.A.decided B.forgot C.refused D.tried

3.A.message B.reason C.time D.plan

4.A.sell B.make C.keep D.find

5.A.travel B.business C.family D.lesson

6.A.money B.news C.hope D.furniture

7.A.crying B.walking

C.sleeping D.standing

8.A.believed B.explained

C.shouted D.imagined

9.A.sadness B.interest C.shame D.pity

10.A.took B.needed C.owned D.earned

11.A.drove B.returned C.left D.stayed

12.A.worried B.pleased

C.excited D.frightened

13.A.rice B.meat

C.vegetables D.clothes

14.A.low B.fair C.high D.right

15.A.slowly B.quickly

C.hardly D.finally

第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在标号为16~25的相应位置上。

Recently I failed an exam.However, __16__I came out of my teacher's office, I told myself,“Smile! It's not so serious.”

I smiled a big smile and__17__worked a little, really.

Everyone gets __18__(frustrate) sometimes.I used to be always influenced by pressure and I was often in low spirits.But one day I came__19__a sentence in the Bible:“Do not be anxious about tomorrow, for tomorrow will be anxious for itself.Let the day's own trouble be sufficient for the day.”It suddenly struck me:“__20__(worry) about a problem doesn't help.Why not just give a big smile and face up __21__ the trouble?”

Now every time I want to cry, I remind myself that __22__(laugh) is better than tears and anger.I __23__ (convince) that there's something magical about a smile.A smile helps me recover confidence and gives me__24__courage to move on.

Remember, whenever you're faced with a setback, whenever you've been treated unfairly, all it takes is determination and you can feel happy again.Smile at life,__25__it will shine on you.

16.________  17.________  18.________

19.________   20.________ 21.________

22.________ 23.________ 24.________

25.________

                    

Ⅱ.阅读(共两节,满分50分)

第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。

A

The practice of magic includes special words, actions, and objects. Most magic involves a person called a magician, who claims to have supernatural powers.

Magic words. To work most magic, the magician sings or speaks special words in a certain order. These words are called incantations or spells. Some spells form prayers to demons(魔鬼), spirits, or other supernatural forces. Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly. Other magic words have no meaning, though they supposedly possess power when spoken by a magician.

Magic actions accompany the words spoken in performing much magic. Many of these movements act out the desired effect of the magic. For example, a magician trying to make rain fall may sprinkle(洒) water on the ground. The magician's combined words and actions form a ceremony.

Magic objects include certain plants, stones, and other things with supposed supernatural powers. Any such object may be called a fetish(物神). But this term often refers to an object—for example, a carving or a dried snake—honored by a tribe for its magic powers. Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects.

Many people carry magic objects called amulets(护身符)to protect themselves from harm. Many amulets are stones or rings engraved(雕刻) with magic symbols.

The magician. In some societies, nearly everyone knows how to work some magic. In other societies, only experts practice magic. Magicians may be called medicine men, medicine women, shamans, sorcerers, or witch doctors. In many societies, magicians must inherit their powers. In others, any person may become a magician by studying the magical arts.

Many societies believe magicians must observe certain rules and taboos (forbidden actions) for their spells to work. For example, they may be required not to eat various foods or to avoid sexual activity for a certain period before the ceremony.

26.What do magic words mean to people in some society?

A.They have the power to kill devils.

B.They have power if magician recites the right spells.

C.They have no effect at all.

D.They can be used whenever they want.

27.People believe magic actions will have an effect if they are accompanied by________.

A.the spells

B.magic objects

C.stones or rings engraved with magic symbols

D.medicine

28.Why do many people believe in a fetish?

A.Because it is often a ring which is worth a lot of money.

B.Because it is carved with magic symbols.

C.Because people think spirits live in it.

D.Because it can help them with many things.

29.According to the passage what kind of person can become a magician?

A.Only those studying the magical arts.

B.Only those inheriting their powers.

C.Only men.

D.Almost all the people in some societies.

30.What's the best title of the passage?

A.How Magic Works

B.The Power of Magic

C.How to Practice Magic

D.The Choice of Magicians

B

Every culture has a recognized point when a child becomes an adult, when rules must be followed and tests passed.

In China, although teenagers can get their ID cards at 16, many only see themselves as an adult when they are 18. In the US, where everyone drives, the main step to the freedom of adult life is learning to drive. At 16, American teens take their driving test. When they have their license, they drive into the grown­up world.

“Nobody wants to ride the cheese bus to school,” said Eleanor Fulham, 17. She brought the pressure back to memory, especially for kids from wealthier families. “It's like you're not cool if you don't have a car,” she said.

According to recent research, 41% of 16 to 19­year­olds in the US own cars, up from 23% in 1985. Although, most of these cars are bought by parents, some teens get part­time jobs to help pay.

Not all families can afford cars for their children. In cities with subways and limited parking, some teenagers don't want them. But in rich suburban areas without subways, and where bicycles are more for fun than transportation, it is strange for a teenager not to have a car.

But police say 16­year­olds have almost three times more accidents than 18 to 19­year­olds. This has made many parents pause before letting their kids drive.

Julie Sussman, of Virginia, decided that her son Chad, 15, will wait until he is 17 to apply for his learner's permit.

Chad said he has accepted his parents' decision, although it has caused some teasing from his friends. “They say that I am unlucky,” he said, “But I'd rather be alive than driving, and I_don't_really_trust_my_friends_on_the_road,_either.”

In China as more families get cars, more 18­year­olds learn to drive. Will this become a big step to becoming an adult?

31.Which may serve as the best title of the article?

A.Cars Helping You to Grow­Up

B.Driving into the Grown­Up World

C.Teenagers' Driving in America

D.Recognized Point of Becoming an Adult

32.16­year­old drivers have more accidents possibly because________.

A.they want to show themselves off

B.they are never experienced drivers

C.older people always drive better

D.they never drive carefully on the road

33.Which may NOT be taken into consideration when deciding whether to buy a car?

A.How well off the family is.

B.Whether the kid is old enough.

C.What traffic condition there is around.

D.Whether it's practically needed.

34.When Chad said “I don't really trust my friends…”, he meant that________.

A.he might run into his friends if he drove

B.he didn't agree with his friends

C.he might not be safe if his friends drove

D.he was afraid that his friends might well lie to him

35.The passage mainly gives information about ________.

A.an American culture

B.a cultural difference between America and China

C.a change in the Chinese culture

D.the relationship between driving and a person's development

C

I'm usually fairly skeptical about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain of themselves than they were 50 years ago. While any of these statements might be true, they are practically impossible to prove scientifically. Still, I was struck by a report which concluded that today's children are significantly more anxious than children in the 1950s. In fact, the analysis showed, normal children aged 9 to 17 exhibit a higher level of anxiety today than children who were treated for mental illness 50 years ago.

Why are America's kids so stressed? The report cites two main causes: increasing physical isolation(隔离) brought on by high divorce rates and less involvement in community, among other things and a growing perception that the world is a more dangerous place.

Considering that we_can't_turn_the_clock_back,_adults can still do plenty to help the next generation.

At the top of the list is nurturing(培育) a better appreciation of the limits of individualism. No child is an island. Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress.

To help kids build stronger connections with others, you can pull the plug on TVs and computers. Your family will thank you later. They will have more time for face­to­face relationships, and they will get more sleep.

Limit the amount of virtual(虚拟的) violence your children are exposed to. It's not just video games and movies; children see a lot of murder and crime on the local news.

Keep your expectations for your children reasonable. Many highly successful people never attended Harvard or Yale.

Make exercise part of your daily routine. It will help you cope with your own anxieties and provide a good model for your kids. Sometimes anxiety is unavoidable. But it doesn't have to ruin your life.

36.According to the analysis, compared with normal children today, children treated as mentally ill 50 years ago ________.

A.probably suffered less from anxiety

B.were considered less individualistic

C.were less isolated physically

D.were probably less self­centered

37.What does the author mean by saying “we can't turn the clock back” in the third paragraph?

A.It's impossible to forget the past.

B.The social reality children are facing cannot be forgotten.

C.It's impossible to slow down the pace of change.

D.Lessons learned from the past should not be forgotten.

38.The author thinks that the conclusions of any research about people's state of mind are ________.

A.illogical B.confusing

C.surprising D.questionable

39.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.To children, anxiety is completely avoidable.

B.TV and computer play an important role in isolating children from the real world.

C.Exercise does not help to lessen children's anxiety.

D.Sometimes local news about crime and murder also affects children a little.

40.The first and most important thing parents should do to help their children is________.

A.to lower their expectations for them

B.to set a good model for them to follow

C.to get them more involved socially

D.to improve them with a safer environment

D

Japanese high school students either walk or ride bicycles if the distance is not too great. In other cases, students must take public buses and trains. After junior high school, students attend schools based on their high school entrance examination scores. So some students travel a great distance to attend the school.

◆________

The school day begins at 8:30. Then students assemble in their homeroom classes for the day's studies. Each homeroom has an average of 40—45 students. Students stay in their homeroom classrooms for most of the school day. Only for physical education, laboratory classes, or other subjects requiring special facilities(设备) do students move to different parts of the school. Between classes and at lunch­time, classrooms can be noisy, lively places. Some schools may have a cafeteria(自助餐厅), but most do not. In most schools, students bring a box lunch from home, prepared by the mother in the early morning hours.

Japanese students spend 240 days a year at school, 60 days more than American students. Students in high schools take three years' each of the following subjects mathematics, social studies, Japanese, science, and English. Other subjects include physical education, music, art, and moral(道德的) studies. All the students in one grade level study the same subjects. Given the number of required subjects, electives(选修科目) are few.

◆After­school Activities

Club activities take place after school every day. Students can join only one club, and they rarely change clubs from year to year, so the clubs are relatively stable. Clubs are made up of sports clubs(baseball, soccer, judo, kendo, etc.) and culture clubs(English, broadcasting, science, etc.). New students usually are encouraged to select a club shortly after the school year begins in April. Clubs meet for two hours after school each day and many clubs continue to meet during school vacations.

41.Most Japanese high school students often have their lunch________.

A.in restaurants   B.in school cafeterias

C.at home      D.in homeroom classrooms

42.Students in the USA go to school________days a year.

A.180 B.200 C.240 D.300

43.The underlined word “rarely” in the fourth paragraph means “________”.

A.always B.never C.seldom D.often

44.From the passage we know that________.

A.there are less than 40 students in each class in Japanese high schools

B.students must stay in homeroom classrooms for physical education

C.there are few subjects for students to choose except the required ones

D.there will not be any club activities during school vacations

45.The best subtitle for the second and third paragraphs may be “________”.

A.At school B.In class

C.Subjects D.Homerooms

第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)

阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。

以下是有需求的六个人的相关信息:

A.Tom's mother is worried because Tom's wounded this morning when he jumped off the speeding bicycle.The soft tissue of his right leg was broken.

B.Alex is going to take a course of computer.But he is not sure whether this course will be useful when he goes to the university.

C.Mummy is unhappy because she feels painful when she bites into something cold or hot.Her teeth are really a trouble to her.

D.Mary's younger brother Tim, who is 8 years old, felt uncomfortable, because he had eaten too much ice­cream.

E.Lily wants to visit some places of interest during the long holiday.But she doesn't know where to go and how to have a good tour and not waste money.

F.Lee is really frustrated nowadays.He doesn't know why other students don't want to speak to him.What's wrong? It seems that he can never get out of it. He gets angry easily recently.He wants to talk to someone to get out of it.

以下是各位专家的有关信息,请匹配需求者与他们所对应的信息。

46.Doctor Allen

Doctor Allen is a dentist.The dentist is a doctor who is specially trained to care for teeth.When you visit your dentist for a checkup, he or she will look at your teeth and gums to check for any problem.The dentist also wants to make sure your teeth are developing properly as you grow.It's important to visit your dentist every 6 months to make sure you're taking good care of your teeth and that your teeth and gums are healthy.

47.Doctor Philips

Doctor Philips is a pediatrician.Basically, pediatricians focus on the physical, emotional, and social health of infants, children, adolescents, and young adults from birth to 21 years.Their patient­care lens is focused on prevention, detection, and management of physical, behavioral, developmental, and social problems that affect children.Even more basically, pediatricians take care of children.This might involve treating an ear infection, talking to parents about school or behavioral problems, or seeing them for well child checkups and giving them their shots.

48.Doctor Smith

Doctor Smith is a surgeon, who is a physician specializing in surgery.General Surgeons perform comprehensive general surgery examinations, consultation, diagnosis, and treatment planning, which includes trauma, wounds, and conditions of soft tissue, including aspiration,biopsy, and repair, etc.

49.Doctor Steward

Doctor Steward is a clinical psychologist, who is trained and educated to perform psychological research, testing, and therapy.Clinical psychologists may simply, but importantly, provide an opportunity to talk and think about things that are confusing and worrying.They would also discuss with you different ways of understanding or interpreting your problems or situations.Clinical psychologists are trained to use a range of different approaches aimed to help you become more expert about yourself, and more able to overcome or cope with life problems.

50.Doctor Lisa

Doctor Lisa is an excellent school consultant.Educational consultants counsel students and their families in the selection of programs, schools and treatment centers, based on the students' individual needs.When students graduate from high school, some of them want to continue their study; they may be not sure which university is more appropriate for them, or what subject they will choose.In that case, most of them will turn to their educational consultants.

Ⅲ.写作(共两节,满分40分)

第一节 基础写作(共1小题,满分15分)

假如你是一位导游。通过观察游客的行为变化,说明大众环保意识日益增强。请根据下面表格的中文提示,写一篇短文谈谈此种现象。

几年前某些游客的行为 现在大多数游客的表现

乱扔废弃物,如塑料袋、

罐头盒、废纸等。 随身带走垃圾。

乱刻乱画,攀树摘花。 爱护花木。

在林中吸烟,引起火灾。 在林区不吸烟,以防火灾。

[写作内容]

1.请根据以上提示,谈谈这一现象,文章的开头已经给出,不计入总句数;

2.文章必须包括所有提示要点,但不要逐条译成英语。

[写作要求]

只能使用5个句子表达全部的内容。

[评分标准]

句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。

With the time on, there is an increasing tendency that more and more tourists have been paying greater attention to environment protection.

第二节 读写任务(共1小题,满分25分)

阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

A passenger told an air hostess that he needed a cup of water to take his medicine when the plane just took off. She told him that she would bring him the water in ten minutes.

Thirty minutes later, when the passenger's ring for service sounded, the air hostess flew in a flurry(慌了神). She was kept so busy that she forgot to deliver him the water. As a result, the passenger was held up (耽误)to take his medicine. She hurried over to him with a cup of water, but he refused it.

In the following hours on the flight, each time the air hostess passed the passenger she would ask him with a smile whether he needed help or not. But the passenger never paid heed(理睬) to her. When he was going to get off the plane, the passenger asked the air hostess to hand him the passengers' booklet (留言本). She was very sad. She knew that he would write down sharp words, but with a smile she handed it to him.

Off the plane, she opened the booklet, and cracked a smile, for the passenger put it, “On the flight, you asked me whether I need help or not for twelve times in all. How can I refuse your twelve sincere smiles?”

[写作内容]

1.用约30词概括文章内容。

2.以约120个词谈谈微笑对人们的情感或行为的影响,内容包括:

(1)你是如何看待“微笑”的作用的;

(2)谈谈你所经历的让你最感动或给你印象最深刻的一次微笑。

[写作要求]

可以使用实例来支持你的观点,也可以参照阅读材料的内容论述,但不得直接引用原文中的句子。

[评分标准]

概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。

答案:综合能力训练卷(四)

Ⅰ.第一节

本文主要讲述了著名艺术家Sheikh的一个朋友曾经非常贫困,最后不得不卖掉家产想做一些小本生意。在回家途中他遇到一个死去丈夫的妇人带着饥饿的孩子,便把所有的钱都给了她。他的善心得到了一个富人的信任,以低价借给他六千袋大米,让他去卖,不久他就变得很富有。

1.D 由本空后面的needy 以及第二段第二句 he had been so poor 可知,他是穷(poor)人,故选D项。其余选项不合语境。

2.A 由后文可知,他去了那个朋友家,此处应该指他决定去拜访这个朋友,故选A项,decide意为“决定”。B项意为“忘记”;C项意为“拒绝”;D项意为“试图”;均不合语境。

3.B 由句意可知,Sheikh是问他改变状况的“原因”,故选B项。A项意为“信息”;C项意为“时间”;D项意为“计划”;均不合语境。

4.A 由下一句By selling these things…可知选A项。

5.B 由常识可知,穷还卖了一些财产,他应该是想做一些小本生意来改变状况,故选B项。start a business with意为“开始做生意”。

6.A 由前文可知他卖了一些东西,此时应该是带着钱(money)回家,故选A项。其余三项不合语境。

7.A 由后一句提到的 that her husband died and her children were hungry.可知这个妇人在路边哭(crying),故选A项。

8.B 由此空前面的The man asked the lady the reason…可知他问她原因,这个妇人应该是做出解释,故选B项,explain意为“解释”。believe意为“相信”;shout意为“呼,喊”;imagine意为“想象”。

9.D feel pity for为固定搭配,意为“怜悯”。

10.B 由句意可知,他看到她比他更需要(needed)钱,于是把所有的钱都给了她,故选B项。take意为“需要”时,通常用it作形式主语,指做某事要多少时间;own意为“拥有”;earn意为“挣钱,获得”;均不合语境,故不能选。

11.B 由时间发展的顺序及后面的spent the night可知他应该是回到了家里,故选B项,return意为“返回”。drive意为“开车”;leave意为“离开”;stay意为“停留”;均不合语境,故不能选。

12.A 准备做生意的钱给了他人,回到家后应该是为自己的一家的未来感到担心,故选A项,worried意为“担心的”。pleased意为“高兴的”;excited意为“兴奋的”;frightened意为“害怕的”。

13.A 由下文的sold the rice可知这个富人有六千袋大米要出售,故选A项。

14.A 由前文富人对他的信任,以及后文他把大米卖了变富了可知,这个富人应该是低价把大米贷给他卖,故选A项,low意为“低的”。fair意为“中等的,公平的”;high意为“高的”;right意为“正确的”;均不合语境,故不能选。

15.B 由后文的He took some more bags several days later…可知,几天后又多贷了几袋大米,可知他的大米卖得快(quickly),故选B项。其余三项不合语境。

第二节

16.after 考查连词。从老师办公室出来后,所以用after,表示“在……之后”。

17.it 考查代词。指代上一个分句中的“我微笑”,所以用it。

18.frustrated 考查词形变化。get为系动词,后面要用形容词形式。主语everyone为表示人的代词,所以用frustrated。

19.across 考查固定搭配。come across 意为“偶然遇到”。

20.Worrying 考查非谓语动词的用法。作主语,描述一个动作,所以用动名词形式。

21.to face up to为固定搭配,意为“勇敢地面对”。

22.laughter 作主语,用名词形式。

23.am convinced be convinced 意为“确信的,深信”。“我”深信,微笑有着神奇的力量。

24.the 后有定语to move on修饰,所以用定冠词表特指。

25.and 考查句式结构。这是一个“祈使句+and+…”的结构。

Ⅱ.第一节

A

26.B 细节理解题。根据第二段“Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly.”可知,很多社会认为只要巫师正确念咒语,巫术就会起作用。

27.A 细节理解题。联系第三段“Magic actions accompany the words spoken in performing much magic”可知,巫术的活动要伴随着语言,而这些语言又叫做咒语。

28.C 细节理解题。从第四段“Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects.”可知,人们之所以相信物神,是因为他们觉得有精神在里面。

29.D 细节理解题。从倒数第二段“In some societies, nearly everyone knows how to work some magic.”可以得出答案。

30.C 主旨大意题。全文讲述了如何实施巫术,这一点从第一段可以看出来。

B

31.B 主旨大意题。从第一段和第二段可知,文章的主要内容是通过让孩子学会开车,通过测试拿到驾照让他们明白自己是成年人了。

32.B 推理判断题。从第六、七及第八段可推断选B项。

33.C 细节理解题。在第五段中讲到了买车的理由,如交通是否便利、家庭开支是否允许等方面的原因,但没有提到交通条件方面的原因,故选C。

34.C 句意理解题。由前面的句子“But I'd rather be alive than driving(让我在开车和活着之间作选择,我要活着)”可以看出,他对他的朋友们的驾驶技术很没有信心。

35.A 主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍在美国让孩子通过拿驾照意识到自己已经可以为自己负责了。这体现了一种文化意识。故选A。

C

36.A 细节理解题。根据第一段第三句“…today's children are significantly more anxious than children in the 1950s”可知答案。

37.B 句意理解题。根据上下文可知,孩子们面临的社会现实问题无法淡忘。

38.D 推理判断题。根据第一段的内容可知。

39.B 推理判断题。根据第五段“To help kids build stronger connections with others, you can pull the plug on TVs and computers.”可知。

40.C 细节理解题。根据第四段“Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress.”可知。

D

41.D 推理判断题。题目问的是“大多数日本高中生经常在哪里吃午饭”。根据第二段中“In most schools, students bring a box lunch from home…”可知“大多数学校的学生的午饭是从家里带来的”,故排除A、C两项;再根据此句前面的“…at lunch­time, classrooms can be noisy, lively places.”可知“学生是在教室吃午饭的(午饭时教室很吵闹)”。

42.A 细节理解题。根据第三段中的“Japanese students spend 240 days a year at school, 60 days more than American students.”可知,美国中学生一年上学的天数为180天。

43.C 词义猜测题。根据后半句…so the clubs are relatively stable可知,rarely意为“很少”,与C项(不常,很少)意思一致。

44.C 推理判断题。根据第二段可知,日本中学每班通常有40至45名学生,故A项错误;根据第二段中的“Only for physical education,…do students move to different parts of the school”可知,学生体育课是不在教室上的,故B项错误;根据文章最后一句可知,很多学校的俱乐部在假期期间正常活动,故D项错误;根据第三段最后一句“Given the number of required subjects, electives are few.”可知C项正确。

45.A 主旨大意题。根据第二、三段所涉及的内容(班级规模、在校吃午饭、上学天数、科目等)可知,该部分主要讲学生在校情况,故A项正确。同时正好与第一部分“上学”和最后一部分“课外活动”相承接。

第二节

46—50 CDAFB

Ⅲ.第一节

One possible version:

With_the_time_on,_there_is_an_increasing_tendency_that_more_and_more_tourists_have_been_paying_greater_attention_to_environment_protection.However,several years ago,as we know,in the places of interest some tourists threw away rubbish here and there,such as plastic bags,waste paper, tins and so on.Besides,some of them climbed the trees,picked flowers freely and even marked their names on the plants.What' s worse,some of them lacked the sense of safety and smoked in the forest,by which the forest fire was caused.To our delight,in the recent years,great changes have taken place among the tourists who will take away rubbish when they leave.What's more,they care the plants a lot and the smokers don't smoke in the forest in order not to start a fire.

第二节

One possible version:

An air hostess failed to meet a passenger's requirement, which made him very angry. Although the passenger refused to pay heed to the air hostess, she still served him politely with a smile. Her sincere smile touched the passenger, who finally chose to forgive her.

From where I stand, I am fully convinced that smiles play a significant role in our lives. To start with, a smile is a relief to one's anxiety. Besides, a smiling face never fails to cheer up those around us.

For me, the smile from my mother is the most beautiful one that I will always treasure in my life. Once I failed in a math exam, which made me very sad,I had been crying for a whole afternoon since math was always my best subject. Knowing what had happened, mom came by my side. What I saw was mom's sincere smile, the one telling me not to give up and encouraging me to go on fighting.

As the old Chinese saying goes, a smile makes a person become younger. A smile costs none but means a lot. Please have a smile.

   
  • ◆ 相关试题