会员:shitizuohao123  等级:  点击:  2013-5-3

Unit 2 What should I do?
Passage 1
导读:同学们,你们的生活中碰到过什么问题,你们是如何克服这些困难的?下面是关于学生们对于此问题的调查结果,你们有相同的经历和感受吗?
What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main problems.

 Problems  Causes  Advice
 Feeling
stressed
 Too much homework;
Don’t have enough time for his hobbies. 
 Make a plan for study and hobbies. Find time to relax as possible as you can.
 Getting
short-sighted
 Too much homework;
Bad reading and writing habits. 
 Do homework or read in a correct way.
 Fighting with others
 Don’t know how to get on well with classmates.  Make more friends and understand each other. Share your problems with them.
 Feeling tired of (厌倦)study
 Play computer games too often.   Don’t play computer games too much. Play them just for a short time when you are tired.
 Getting fat Having more pocket money
(零花钱)to buy snacks;
Hate doing sports.
 Use your pocket money to do something meaningful. Do exercise every day.
(     ) 1. How many main problems are there in the survey?
A. Four.           B. Five.             C. Six.           D. Seven.
(     ) 2. If Simon is feeling stressed, he should ______.
A. do much more homework       
B. use his pocket money to do some meaningful things
C. buy some snacks              
D. make a plan to spend time on study and hobbies
(     ) 3. Peter is tired of study, maybe because he _______.
A. has no good friends                   B. has no pocket money  
C. plays computer games too much         D. does too much sports

Passage 2
导读:David写回信给Peter帮助他解决生活中的问题,请阅读此封信,你也不妨给Peter写封信来帮助他解决生活中的问题,同学们,你们来试一试吧!
Dear Peter,
Thank you for your letter for us. Not knowing more about you, I find    1    hard to give you some advice.
But first, I think you are    2   . You argued with your parents. You said    3    would mind if you left home. What about your    4   ? They are the ones that love you so much. How about other family members? You seem to feel a bit    5   . You’d better go and talk to them    6    your problems. They may help you.
Second, I think someone else can help you. You may    7    not having someone to help you. You feel    8   . You    9    know how other people feel. Try to make friends with your classmates and    10    with others. And you could    11    the school football team to meet    12    new people and friends.
You    13    find something good about yourself. So my    14    advice is to write down all the good things about yourself. Learn to    15    yourself and then others will like you, too.
Yours,
David
(     ) 1. A. it       B. them       C. that     D. this
(     ) 2. A. happy      B. wrong       C. right     D. upset
(     ) 3. A. nobody      B. somebody      C. anybody    D. everybody
(     ) 4. A. father          B. mother      C. parents       D. classmates
(     ) 5. A. popular         B. tired       C. sad      D. exciting
(     ) 6. A. to           B. about      C. of      D. on
(     ) 7. A. complain about    B. be angry with        C. have a fight with D. agree with
(     ) 8. A. alone        B. lonely      C. happy      D. exciting
(     ) 9. A. never        B. always      C. sometimes    D. often
(     )10. A. get on        B. get off      C. get up     D. get in
(     )11. A. join       B. join in       C. take part in     D. take part
(     )12. A. more         B. less          C. better     D. worse
(     )13. A. shouldn’t        B. can’t       C. be able to    D. should
(     )14. A. first        B. finally       C. last     D. end
(     )15. A. like        B. help          C. look after    D. meet

Passage 3
导读:生活中,你可能会碰到许多问题,有些同学不去尝试就放弃了,同学们,当我们碰到问题时,我们应该如何去做呢?下面这则小故事可能会对你有所帮助。
One day mother horse said to his little horse, " You have grown up and can help Mummy now. Take this half bag of rice to Uncle Pig, will you?"
"Yes, Mummy," said little horse. With the bag on his back, he ran to Uncle Pig's house. Soon he came to a river. "Is there a bridge here?" Little horse said to himself. He looked around for help. There he saw a cow standing by the river.
Little horse went up to her and asked, "Aunt Cow, I have to go to Uncle Pig's house. Is there a bridge near here?"
"No, there is not any. If you want to go to his house, you have to cross the river."
"Is the water very deep?"
"No, it isn't deep. I've crossed many times."
When little horse went near the river, Brother Cat ran up to him. He said, "Little horse, you can't cross the river. It's very deep. You will get drowned (淹死).”
"Shall I go on or shall I go back?" little horse thought," I had better go home and ask Mummy."
So little horse went home and told his mother the whole thing.
Mother horse said, "My child, both the cow and the cat were right in their own way. It won't do if you only listen to other people's ideas. You should think everything over by yourself."
Little horse ran back to the river. He found that the water wasn't very deep for him. Soon he got to the other side.
(    ) 1.One day mother horse told little horse to___________.
A. cross the deep river                    B. ask Aunt Cow for help
C. take some rice to Uncle Pig              D. go to Brother Cat's house
(    ) 2.What did Aunt Cow think of the river?
A. It wasn't deep. It was easy for her to cross it.
B. It was too deep. No one could cross it.
C. It was not deep, but she had never crossed it. 
D. It was a good place to swim in.
(    ) 3.What did little horse do at last?
A. He ran back home.                    
B. He crossed the river.
C. He gave the rice to Aunt Cow.          
D. He went into the river and got drowned.
(    ) 4. Who can’t cross the river?
A. Mother Horse.     B. Little Horse.      C. Aunt Cow.    D. Brother Cat.
(    ) 5. What do you learn from this story?
A. We must ask for help when we're in trouble.
B. We will get drowned when we try to cross a deep river.
C. Don't do everything as our friends tell us.
D. We shouldn't only listen to other people's ideas. We must think everything over ourselves.

Passage 4
导读:Blogging博客是个新生事物,现在许多来通过博客来记录人生的精彩,书写自己的美好人生,博客有许多优点,但有些人更喜欢老式日记diary”。
Years ago, if a teenage had some problems in her life, she might go home and write in her diary. Now, a teenager with the same problems might go onto the Internet and write about    1    in the blog (博客).   2    many ways, a diary and a blog are very similar. So, what makes blogging different from writing in a traditional diary?   3    biggest difference is that blogging is much-more public than a diary. Usually, a teenager thinks that her diary is    4    a book full of secrets (秘密) that she does not want to share.
Because blogging is such a public way of writing, it has both good and bad points. The biggest problem with blogging is that anyone can read what you write.   5    you write something bad about a friend, that friend might read your blog and get    6   .
Because we do not always think about things    7    before we write them down.   8    is easy to write something that hurts someone’s feelings in a blog. So, we    9    be careful of what we write.
There are also advantages of blogging, of course. People choose to blog because they know that their friends will read what they write.
   10    is a good way to write about daily life, if people are careful about what they write. However, I still like my old diary better!
(    ) 1. A. it        B. its       C. they     D. them
(    ) 2. A. In       B. On       C. At      D. Of
(    ) 3. A. A        B. An       C. The     D. Some
(    ) 4. A. like      B. likes      C. as      D. seem
(    ) 5. A. Before      B. While      C. If      D. Where
(    ) 6. A. bad      B. annoyed       C. lucky     D. unlucky
(    ) 7. A. care      B. careful      C. carefully    D. carelessly
(    ) 8. A. That      B. This      C. It      D. They
(    ) 9. A. should      B. can      C. may     D. might
(    )10. A. Information     B. Messages     C. Blogging    D. Diaries

Passage 5
导读:Life is colorful,让我们学会放松自己,为生活添加乐趣,释放你的担忧。
Studying makes you tired? How to deal with the worries and relax yourself? Here is some advice which may add happiness to your life.
◇ Rest at weekends
Weekends are time for a rest. After a week’s hard work, weekends are the best time for you to relax yourself. Having a nice lie-in(睡懒觉) is a good idea. Besides, good sleep makes sure of your study.
◇ Cry out
If you feel sad, don’t try to hide your feelings. Crying out may help reduce(减少) your sadness.
◇ Blog your life
You must have heard about “blog”. It means writing online diaries. It’s very popular nowadays. You can write down all that you want to say. That’s a great way to think about and remember life.
◇ Enjoy a big meal
It’s not a good idea for a kid to lose weight, so you don’t need to eat less food. When you feel upset, enjoy a big meal. Eating delicious food will make you feel good.
◇ Join in more activities
Having a get-together( 聚会) is great fun. Going out with friends for a picnic or swimming or running will make you happy. And it will also bring you a good sleep.
(    ) 1. How can we add happiness to our life?
A. By hiding your feeling.         B. By having a good sleep.
C. By eating less food.           D. By staying at home.
(    ) 2. What is a good way to remember life?
A. Having a picnic.    B. Swimming.    C. Running.     D. Writing online diaries.
(    ) 3. What does the underline word “hide” mean in this passage?
A. 表明         B. 躲藏      C. 隐藏     D. 表达
(    ) 4. What’s the title of the passage?
A. Studying makes you tired.            B. Write “Blog” online to remember life.
C. Advice on relax yourself.        D. Have a nice lie-in.

Passage 6
导读:可怜天下父母心,父母该如何去严格要求孩子呢?下面的故事将会告诉你!
A young father was visiting an old man. They were standing in the old man’s garden and    1    about children. The young man said, “How strict    2    parents be with their children?”
The older man pointed at a line    3    a big strong tree and a    4   , thin one. “Please untie (解开)that line,” he said. The young man    5    so , and the young tree bent (弯曲)over to one side .
“Now tie(系) it again, please” said the older man. “But first pull the line tight(拉紧) so that the young tree is    6    again . The young man did as the old man told him. Then the older man said, “There. It is the same with    7    . You must be strict with them, but    8    you must untie the line to see    9    they are getting on. If they are not able to stand alone(独自站立), you must tie the line tight again.    10   when you find that they are ready to stand alone, you can take the line away.
(    ) 1. A. talking      B. telling      C. saying     D. speaking
(    ) 2. A. should     B. may         C. can     D. have to
(    ) 3. A. across from    B. between      C. next to     D. near
(    ) 4. A. old      B. young      C. grown     D. small
(    ) 5. A. did      B. bent       C. untied      D. said
(    ) 6. A. straight     B. strong      C. tall      D. broken
(    ) 7. A. parents      B. students      C. children     D. teachers
(    ) 8. A. never      B. sometimes      C. always     D. often
(    ) 9. A. what      B. when       C. where     D. how
(    )10. A. But     B. And      C. So      D. Or

Passage 7
导读:当我们在懵懂中长大,总下意识地想要逃脱父母的呵护。其实,在父母眼里,我们永远都是孩子,不要拒绝父母的疼爱,因为当我们再也得不到的时候,我们会像文中的作者一样对此满怀愧疚。
I grew up in San Pedro. My Dad was a fisherman, and he loved the sea. He had his own boat, but it was hard making a living on the sea. He worked hard to catch enough to give food to the family.
He was a big man, and he was strong from fighting the seas for his catch. When you were with him, he smelled the ocean.”
When the weather was bad, he would drive me to school in his old truck(卡车). That truck was older than he was. You could hear it coming far away. On the way, I often shrunk down into the seat, hoping not being seen by my classmates. He would stop his truck right in front of the school. Then he would give me a big kiss on the check. It was so embarrassing(尴尬的)! Here I was twelve years old, and my Dad would always kiss me good-bye!”
One day I decided I was too old for a goodbye kiss. When we got to school, he had his usual big smile. He started to kiss me for a goodbye. I put my hand up and said. “No, Dad.” It was the first time I had ever talked to him that way, “Dad, I’m too old for a goodbye kiss. I’m too old for any kind of kiss.”
My Dad had a surprised look on his face. And he looked at me for the longest time, and his eyes started to tear up. I had never seen him cry. He turned and looked out.
“You’re right,” he said. “You are a big boy… a man. I won’t kiss you anymore.”
It wasn’t long after that when my Dad went to sea and never came back.”
I was so sad about it. How I wish I would give my dad just one more kiss … to feel his old face… to smell the sea on him.
I wish…
(    ) 1. The writer didn’t want his father to kiss him goodbye again because he thought ______.
A. his father was too old         B. it was embarrassing
C. his father was a big man            D. Father’s boat was older than he was
(    ) 2. The best Chinese for the underlined words “shrunk down” is “______”
A. 炫耀    B.休息      C.坐直      D.蜷缩
(    ) 3. Which of the following shows that his father loved him very much?
A. His father smelt like ocean.   
B. His father made a living by fishing on the sea.
C. His father drove a very old truck.  
D. His father drove him to school and then gave him a goodbye kiss.
(    ) 4. From the passage, the writer mainly wanted to say that ________.
A. he felt sorry and missed his father very much  
B. his father worked hard for the family
C. his early life was hard         
D. his father died in an accident

Reading strategy
You will learn to use new words better if you use a learner’s dictionary.
A bilingual dictionary sometimes gives the wrong meaning for the situation you want.

Text 1
导读: 你们能通过字典去理解单词在文章中的正确释义吗?请根据下面朗文字典中对于单词push和make的解释,阅读文章,选择单词在文中的意思!
Passage 1
Do you like going shopping? Have you ever noticed some signs “push” and “pull” on the windows of the store? The sign “push” means you can’t pull the window door. You should push it with your hands. The sign “push” means _________________.
Passage 2
Many teenagers have habits. But sometimes these hobbies can take too much of their time and parents might worry about their child’s success at school. So their parents push their kids to take part in all kinds of activities in their spare time. So their parents push their kids to take part in all kinds of activities. Here “push” means ______________.
Passage 3
More and more teenagers smoke(吸烟)at school. They think they look cool by smoking like an adult. But as we know, smoking is bad for our health. It can increase the risk of cancer. So Britain’s health experts are pushing the teenagers for a ban on all cigarette advertising. Here “push” means ______________.
Passage 4
I met a famous singer in the museum. There are many people waiting for taking photos with him. I pushed through the crowds(人群) and got his autograph. How excited! Here “push” means ______________.

Text 2
导读: 同学们,你们肯定学过以下这些短语,并了解它们的意思吧,查阅上面的小词典,请为它们找出英语的释义吧!
1. Do you do these chores at home, like taking out the trash, making your bed, folding your clothes? Here “make” means                        
2. Father’s Day is coming. Let’s learn how to make a milk shake for our dear fathers. Here “make” means                        
3. Parents are trying to plan their kids’ lives for them. When these kids are adults, they might find it difficult to plan things for themselves. Parents should learn to let their kids make their own decisions. Here “make” means                        
4. What is the hottest topic at your school? In Hangzhou Yongjin Middle School, it's money. The school ran an activity called “making a living”. The students were divided into many teams. They went out to make money by selling things. Here “make” means                        

小词典

make: (made, made)
vt. & vi.
1. Get ready or set in order for use
2. Cause to be or become
3. Gain or earn, as by working
4. Put something together

push: (pushed, pushed)
vt. & vi.
1. Use your body to make sth move 推动
2. Make sb work hard 督促、鞭策
3. Try to let people agree with a new idea 力劝……接受
4. Use force to move past the things that are blocking your way  挤进,挤过
5. Sell drugs illegally贩卖(毒品)

Unit 2 What should I do?答案
Passage 1  
B 推理判断题 此题为简单的推理,调查结果中共有5种problems。
D 细节理解题 先从调查表中找到feel stressed, 故选D。
C 细节理解题 先从调查表中找到tired of study,故选C。

Passage2
1.A本题考查指示代词。此处it为形式宾语,指代动词不定式:to give you some advice。
2.B本题考查形容词。从下句argued with parents故选B。
3.A本题考查不定代词。从上下文可知,将没有人介意你是否离开家,故选A。
4.C本题考查名词。从下句they are the ones that love you so much,此处的thev和ones都指parents。
5.C本题考查形容词。应是Peter感觉有点不开心。
6.B本题考查介词。此处的talk to sb about为固定搭配。
7.A本题考查动词短语。Be angry with对某人生气,have a fight with与某人打架一,agree with sb同意某人,complain about“抱怨”
B 本题考查形容词。alone “单独的”,lonely“孤独的”。
A 本题考查副词。从上下文“你感觉孤独,但从来不知道别人是怎样认为的”。
A 本题考查动词短语。此题为与get有关的短语,get off “动身离开”,get in“进入”,get up“起床”, get on with “与某人相处”。
A 本题考查动词。Join为加入党派、某组织或某社团体,join in为参加某种活动, take part in为参加群众性活动,在口语中与join in 连用。
A 本题考查形容词比较级。从上下文可知,故选A。
D 本题考查情态动词。根据句意,故选D。
C 本题考查形容词。此处为“最后一个意见”,故选C。
A 本题考查动词。从Others will like you, too可以判断出此处选A。

Passage 3  
C 细节理解题 从第一段take this half bag of rice to Uncle Pig,可知此题选C。
A 细节理解题 此题是关于Aunt Cow的观点,从I’ve crossed many times,可知此题选A。
B 细节理解题 从I had better go home and ask Mummy,可知此题选B。
D 总结归纳题 从Brother Cat ran up to him. He said, "Little horse, you can't cross the river. It's very deep. You will get drowned (淹死).”
D 意图推测题 此篇文章让我们学会做事情时,不要没有尝试就放弃。

Passage 4  
D 本题考查指示代词。从前句的some problems,可知此题选D。
A 本题考查介词。掌握与way有关的短语,in many ways指在许多方面。
C 本题考查冠词。形容词最高级前应用定冠词the。
A 本题考查介词。like作动词时,意为“喜欢”;作介词时,意为“像”。
C 本题考查连词。从上下文可知此题选C。
B 本题考查形容词。lucky“幸运的”, unlucky“不幸运的”,annoyed“生气的”。
C 本题考查代词。it在此处作形式主语。
C 本题考查副词。carelessly“粗心的”,carefully“小心的”。
A 本题考查情态动词。从上下文可知此题选should。
C 本题考查名词。本文讨论有关“blogging”,故选C。

Passage 5  
B 推理判断题 本文写了5条关于如何为生活添乐趣的观点,从选项去判断此题选B。
D 细节理解题 从That’s a great way to think about and remember life可知此题选D。
C 词义猜测题 从后句的Cry out may help reduce your sadness可知此题选C。
C 主旨题 本文讨论如何为生活添加乐趣的建议,故选C。

Passage 6  
A 本题考查动词辨析。talk about sth 意为“讨论”。
A 本题考查情态动词。may“可以,可能”,can“能”,have to“不得不”,should“应该”。
B 本题考查介词。across from“在……对面”,此处为固定搭配,between… and “在……之间”。
D 本题考查形容词。a big strong tree 与 a small thin one 对应。此处的one是代词,指代tree。
A 本题考查动词。The young man did so= The young man untied the tree。
A 本题考查形容词。strong“强壮的”,tall “高的”,broken“坏的”,straight“直的”。
C 本题考查名词。根据be strict with them去判断,此处的them指children。
B 本题考查副词。根据上下文的意思,故选B。
D 本题考查疑问词。How are they getting on?此处的get on意为“进展”。
A 本题考查连词。本文的意思是“父母对孩子的严格要求,真如同大树和小树一样,你必须解开小树来看看他们进展得如何,假如小树不能独立地站立,大树必须再次第紧小树,但是当你发现小树能独立站立时,你才能把线拿掉。

Reading strategy
Text 1
从下面的you can’t pull the window door,以及push it with your hands,可知此处的push意为“推”。
从上句的take too much of their time和parents might worry about their child’s success可知此处的push意为“督促”。
push the teenagers for a ban on all cigarette advertising意为“力劝青少年接受禁止香烟的广告”。
push through the crowds and get his autograph意为“挤进人群,得到了他的亲笔签名”。
Text 2
make the bed意为“整理床铺”,get ready or set in order for use意为“准备好或按顺序放好以待使用”。
put something together 意为“把……放在一起”。
make their own decisions意为“做他们自己的决定”,cause to be or become意为“引起成为”。
make money意为“赚钱”,gain or earn as by working意为“通过工作获得或赚钱”。
   
  • ◆ 相关试题